На 1 май тази година на входа на град Костенец той изпреварва неправилно и не се подчинява на полицейска палка

Народният представител Александър Методиев, по-известен като Бат Сали, отива на съд. Народният представител от ДПС е обвинен за хулиганство и противозаконно пречене на орган на властта на изпълни задълженията си.

По темата

На 1 май тази година на входа на град Костенец Методиев изпреварва неправилно и не се подчинява на полицейска палка. Малко по-късно през същото място преминава бус, който превозва футболния отбор на град Самоков. Спрян е за проверка, един от пътуващите е без документи. На мястото пристига и Методиев, който започва да размахва депутатската си карта и да се държи непристойно, като заплашва полицаите. След което Методиев звъни на шефа на РУП – Костенец. Той му отвръща да остави полицаите да си вършат работата. Така преди месец се стигна до повдигане на обвинение.  

След като получи обвиненията, депутатът предпочете да мълчи. В интервю за NOVA през месец юли обаче призна, че е вадил депутатската си карта.

„Не съм размахвал депутатската си карта, но съм се легитимирал, дал съм си депутатската карта на съответния мним служител от МВР, за да удостоверя, че съм депутата и в качеството си на такъв искам информация”, каза тогава Методиев.

Името на Методиев не за първи път влиза в полезрението на медиите. Разследване на NOVA ви разказа за неговото частно енерго за махалата в Самоков. Но до обвинение така и не се стигна.

През 2013 г. пак показахме как индиректно Бат Сали стои зад купуването и продаването на гласове в Самоков. Прокуратурата не намери доказателства.

На 7 юли тази година главният прокурор Сотир Цацаров внесе в Народното събрание искане за снемане на имунитета на Методиев. 

Методиев е депутат вече втори мандат. В момента той е на свобода с наложена мярка "подписка".