Стотици полицаи и катаджии ще следят за реда и трафика

Засилено полицейско присъствие около всяко училище на 15 септември. Стотици полицаи ще следят за реда, а катаджии ще подпомагат трафика около учебните заведения. 

По темата

Първият училищен звънец ще удари утре в 2450 училища в страната. За първи път прага на училището ще прекрачат над 66 хиляди деца, а в класните стаи ще влязат над 719 хиляди ученици. За да се осигури безопасността в празничния ден вече са направени проверки във и около училищата. А за сигурността ще следят униформени около всяко учебно заведение.

Последен ден до първия училищен звънец, и последни безгрижни игри за Йоана и Емона. Дори и през ваканцията двете приятелки са внимателни на пътя.

Екип на NOVA направи проверка, за да провери дали първият учебен ден ще премине безопасно в училището. Това включва преглед на знаците около училището и проверка на маркировката по пешеходните пътеки. Проверяваме и дали всички тротоари около училището са обезопасени. Такива проверки вече са направени във всички училища в страната.

А утре за реда ще наблюдават стотици униформени. Около всяко училище утре катаджиите ще подпомагат и трафика, а при нужда и ще регулират движението.

Започват и проверки на питейните заведения около училищата, а патрули ще следят за разпространение на дрога.