Историята разказва Даниела Тренчева

Даниела Тренчева разказва за една майка, която е принудена да изостави дъщеря си и после я търси цели 32 години и за една дъщеря, която цял живот търси биологичната си майка. Тази история може да ви се стори като приказка, но е реалност.

Когато Петя е още дете, тя ражда дете. Забременява на 17-годишна възраст и страхът от това какво ще кажат хората праща бебето в дом. Неизвестни хора осиновяват бебето. Следват години, през които Петя търси своето момиченце, което оставя при раждането въпреки новото семейство, което има и минималните шансове за успех. Тайната на осиновяването е само едната огромна пречка. Другата са блъскащите се до посиняване във всички стени мисли на майката – има ли право да нахлуе в живота на захвърленото от нея бебе?

И чудото се случва – 32 години след раждането и изоставянето майка и дъщеря се срещат с помощта на технологиите. Петя неочаквано намира изгубената част от себе си. Или по-скоро дъщерята разпознава майка си в кратко съобщение в социалните мрежи. Приликата им е поразителна – същите очи, походка, чувство за хумор.

"Скоро чухме цифрата 2400 деца, които чакат за осиновяване. По-фаталното е друго – тези, които нямат шанс да бъдат осиновени. Защото тези, които са осиновени, намират своите родители и независимо дали след това ще потърсят биологичните си родители, те имат някакъв шанс и някакво бъдеще. Фаталното остава за другите, които остават в домовете", коментира в студиото на "Събуди се" Даниела Тренчева.

"Тази среща става случайно във Facebook, където Петя е направила страница „Чакам те!”, където деца могат да търсят своите родители, както и родители да търсят своите деца. Но само привидно тази история е приказна”, казва Даниела Тренчева с очакваването зрителите да направят своите изводи от разака й.

Целия материал ще бъде излъчен тази събота в предаването „Ничия земя” от 18 часа.