Засилени са мерките за сигурност около всички мюсюлмански молитвени домове

Две взривни устройства са избухнали снощи пред джамия и международен конгресен център в германския град Дрезден, съобщават БТА. Никой не е пострадал. От полицията предполагат, че извършителите са действали, водени от ксенофобски подбуди.

СНИМКИ ОТ ПОСЛЕДСТВИЯТА ОТ ВЗРИВОВЕТЕ ВИЖТЕ ТУК

Пред конгресния център са намерени парчета от самоделно взривно устройство.  В момента на първата експлозия пред джамията вътре в нея са намирали само един имам заедно със съпругата си и двете си деца. Те не са били ранени, но входната врата е изкорубена от взривната вълна.

Малко по-късно е избухнало второ взривно устройство на тераса между хотел и международен конгресен център, побиращ 6000 човека за конференции. Бомбата е унищожила декоративен стъклен блок на терасата, а полицията евакуира посетителите на хотелския бар и предупреди гостите на хотела да стоят далеч от прозорците. В среднощната полицейска операция заради взривовете са били ангажирани 50 служители от органите на реда.

От днес са засилени мерките за сигурност около джамиите и ислямския културен център в Дрезден. Следващия понеделник градът ще е домакин на националните тържества по случай обединението на Германия.