Младите актриси разказват за филма "Маймуна", който е в кината от 30 септември

Броени дни остават до премиерата на най-новата българска кино продукция "Маймуна", която е в кината у нас от 30 септември благодарение на "Лента". Дългоочакваният втори филм на Димитър Коцев – Шошо печели Наградата на публиката на последното издание на София Филм Фест.

"Лентата разказва семейна история за две сестри от различни майки, за обичта им към техния баща и за перипетиите, които срещат", разказа актрисата Ани Пападопулу. Тя гостува в студиото на "На кафе" заедно с Радина Боршош и Александра Костова, които в "Маймуна" изпълняват ролите на двете дъщери, а тя е майката. "За първи път виждам такова присъствие от дете пред камера", коментира Пападопулу.

Снимки от новия български филм "Маймуна" вите ТУК

По темата

"Историята е разказана през погледа на двете тинейджърки и това е едно от предимствата на филма", обясни Юлиан Вергов, когото зрителите ще видят като техния баща. "Сцените бяха изключително весели, но и малко тъжни на моменти", добави той. По думите му посланието на филма е, че каквото и да се случи, животът е прекрасен. 

"След като гледат лентата "Маймуна", зрителите ще се почувстват по-добри и достатъчно силни, за да се справят с всичко с усмивка. Защото филмът е много истински", коментираха на свой ред младите актриси.

Маймуната Тошко, който изпълнява основна роля във филма, е реабилитиран престъпник. Неговите собственици са били арестувани, а той е настанен в Софийския зоопарк. Тошко е бил обучен за крадец и е задигал синджирчета и портфейли, докато е забавлявал минувачите по черноморските курорти. По време на снимките продължава да се опитва да практикува стария занаят. 

Вижте повече във видеото от "На кафе" по NOVA.