Не пропускайте зрелищния исторически екшън "Помпей" тази вечер от 20.00 ч. по NOVA

Звездите Кит Харингтън и Кери-Ан Мос се впускат в изпепеляваща любовна афера на фона на едно от най-големите бедствия в човешката история в историческия екшън "Помпей" тази вечер от 20.00 ч. по NOVA.

След успеха на "Смъртоносно зло" и "Смъртоносна надпревара" режисьорът Пол У. С. Андерсън търси ново предизвикателство и го открива в сценария на Юргенс, който е бил определен за екранизация от известния кинематографист Роман Полански. За късмет на Андерсън, Полански не успява да реализира проекта и той поема неговото филмиране. "От малък се интересувам от Римската империя. Изпитвах любопитство към римската цивилизация и по-специално Помпей. Идеята, че цял град и хората, които са живели в него, са застинали във времето, все още ме очарова" – разказва Андерсън. Любовта на режисьора към историята си личи във всеки детайл на лентата, която е отличена с най-престижните филмови награди в Канада за своите декори, каскади и ефекти.

"Помпей" разказва историята на Мило (Кит Харингтън) – роб, превърнал се в гладиатор, който се впуска в надпревара с времето, за да спаси своята любима, заставена да се омъжи за корумпиран римски сенатор. Докато могъщият вулкан Везувий бълва огън и пепел, а Помпей потъва в разруха, Мило и Аврелия се борят за свободата и любовта си.

Не пропускайте развръзката в историческия екшън "Помпей" тази вечер от 20.00 ч. по NOVA.