60-годишната актриса влезе в ролята на Саманта Джоунс в хитовия сериал

Актрисата Ким Катрал е на мнение, че славата, дължаща се на участието й в сериала "Сексът и градът", провалила брака й, съобщават БТА и Контактмюзик.

60-годишната актриса изпълнява ролята на Саманта Джоунс в сериала, който бе излъчен между 1998 г. и 2004 г. в САЩ. По онова време тя бе омъжена за звукоинженера Марк Левинсън. На брака им бе сложен край в същата година, когато приключи излъчването на сериала.

Ким разкри в интервю за австралийския в. "Дейли телеграф", че връзката и бракът й с Марк пропаднали заради ангажиментите й, свързани със сериала. "Това ми костваше брака, защото често не бях у дома",  разказа Катрал. "Марк бе самотен и разстроен. Наистина бе много трудно", сподели тя. 

Въпреки признанията на Ким, за приятелите й бе шокиращо, когато тя и Марк оповестиха, че слагат край на брака си през 2004 г., две години след като работиха заедно над книгата "Удовлетворение: Изкуството на женския оргазъм".

Катрал довери, че превъплъщението й в образа на сексуално освободената Саманта накарало мъжете да се страхуват от нея, защото я отъждествявали с персонажа й. "Смятам, че това е като нож с две остриета, защото е голям комплимент, но същевременно аз въобще не съм като Саманта", отбеляза актрисата. Ким изпълни същата роля във филма "Сексът и градът", излязал по екраните през 2008 г., и в продължението му "Сексът и градът 2" (2010).