ФБР възобнови разследването за имейлите на кандидатката за президент на САЩ

Може ли новите разкрития около Хилъри Клинтън да променят хода на президентските избори в САЩ? Допреди ден победата на бившата първа дама изглеждаше сигурна. Но само 11 дни преди вота, тя отново е в позицията да се оправдава.

По темата

В писмото си до Конгреса по повод възобновеното разследване срещу Клинтън за служебната й кореспонденция на личен сървър шефът на ФБР Джеймс Коми не уточни какви имейли или информация са открити. Нито дали те съдържат класифицирана информация и колко време ще отнеме на бюрото да ги прегледа.

Но писмото завихри истинско политическо цунами, което може да помете сериозната преднина на Клинтън на предстоящия вот.

"Това е по-голямо от аферата „Уотъргейт”. Хилари Клинтън е корумпирана до степен, каквато не сме виждали преди. Не може да й позволим да вкара криминалните си схеми в Овалния кабинет", коментира опонента на бившата първа дама – Доналд Тръмп.

"Задължително е ФБР да изясни този въпрос без никакво забавяне. В момента вашето предположение е толкова вярно, колкото и моето. И не мисля, че това е правилно", каза от своя страна Клинтън.

Имейлите са открити на устройство, притежавано от бившия конгресмен Антъни Уйнър , който е в развод с най-близката сътрудничка на Клинтън Хума Абедин.

Уийнър е разследван по подозрения, че е пращал голи снимки на 15-годишно момиче.

Кореспондент: Ясен Дараков