Това се прави заради нови имейли по неизвестен досега случай

По темата

Десет дни преди президентските избори в САЩ, ФБР реши да възобнови разследването срещу Хилъри Клинтън, свързано с имейлите ѝ от времето, когато е била държавен секретар, предаде Би Би Си.

ФБР вече разследва разкритията, че Хилъри Клинтън като държавен секретар на САЩ е използвала личния си и незащитен сървър за предаване на служебна информация. Ведомството обаче бе стигнало до заключението, че действията ѝ не представляват престъпление и не носят заплаха за сигурността на страната, но смята, че тя е действала „изключително невнимателно“.

Сега директорът на ФБР Джеймс Коми съобщи, че следователите са открили нови имейли, по друг случай. Ще се проверява доколко тези имейли съдържат класифицирана информация.  

Новите имейли били открити на друг носител в хода на друго разследване.

Доналд Тръмп похвали решението на ФБР. Кандидатът на републиканците каза, че "може би най-после ще има правосъдие". Той говори пред шумно множество в Манчестър, щата Ню Хемпшир, предаде БТА. 

"Корумпираността на Клинтън е с измерения, които не сме виждали досега", каза Тръмп. Според него не бива да се допусне тя да пренесе престъпните си схеми и в Овалния кабинет.

След оповестеното решение на ФБР председателят на Камарата на представителите - долната камара на американския Конгрес - Пол Райън отново призова тайните служби да не дават на Клинтън брифинги с класифицирана информация, каквито се полагат на кандидат-президентите в САЩ.

Държавният департамент заяви, че не знае за какво се отнасят имейлите, както и че все още не е получил никакво официално известие от ФБР.