Очаква се висока избирателна активност

Изборният ден започна относително спокойно в Бобов дол. За първи път от доста години насам там не се говори за организиран миньорски вот. Очаква се обаче избирателната активност да бъде висока.

Във Facebook страницата на Новините на NOVA следете развитието на изборния ден. Ще получавате ексклузивна информация за хода на вота.

По темата

Една миньорска стачка наскоро припомни на управляващите, че Бобов дол го има. През призмата на протеста отново лъсна мизерията, владееща от години миньорското градче. Наяве излязоха тетрадки с вересии и тежки човешки съдби.

На няколко метра от дома на Теменужка, във фургон на една ливада живее бившият миньор Иван. Останал без дом преди 20 години след имотен спор със сестра си. Казва, че няма да гласува, защото не вярва на никого.Една от тях е тази на 55-годишната Теменужка. Тя е пенсионер по болест от мината, след като преди четири години получава инсулт. Сега живее със 180 лева на месец. Чака и изборите и се моли за промяна. Към по-добро.

Съдбите на Теменужка и Иван вече не трогват никого в Бобов дол, защото подобни истории в градчето не са изключения.

Още по темата гледайте във видеоматериалите.

Репортер: Екатерина Николова

Ако станете свидетел на изборно нарушение, сигнализирайте ни! ЕКИПЪТ НА „РАЗСЛЕДВАНЕ“ ОЧАКВА ВАШИТЕ СИГНАЛИ ТУК. Не се колебайте да ни изпращате и снимки и видеоматериали в рубриката ни "МОЯТА НОВИНА".