80 000 жители избират нов кмет

В столичния квартал „Младост” се провеждат избори „Три в едно”. Над 80 000 от общо 110 000 жители на района гласуват и за кмет, след като досегашният загуби поста си заради протести срещу презастрояването на квартала. 

Във Facebook страницата на Новините на NOVA следете развитието на изборния ден. Ще получавате ексклузивна информация за хода на вота.

До 17 часа в урните за избор на кмет в столичния район бюлетина бяха пуснали 43,83%, което е близо 39 000 души.

Още от сутринта пред секциите се извиха дълги опашки от желаещи да дадат своя глас.

СНИМКИ ОТ ГЛАСУВАНЕТО В СОФИЯ ВИЖТЕ ТУК

Избирателите получиха три бюлетини. Имената им трябваше да се търсят в три списъка. След което хората да гласуват в три урни. Тъмните стаички също бяха три. А  виновни за чакането, според членовете на  комисиите, се оказват трите избирателни списъка.

На още две места в България хората гласуват, освен за президент и на референдум, и за местна власт. Вота си за кмет дават и в Грохотно, Смолянско, както в село Друмево, Шуменско. В края на изборния ден бюлетините от трите урни ще бъдат сложени в три отделни чувала – всеки с печат. 

Репортери: Георги Георгиев, Владислава Тричкова

Ако станете свидетел на изборно нарушение, сигнализирайте ни! ЕКИПЪТ НА „РАЗСЛЕДВАНЕ“ ОЧАКВА ВАШИТЕ СИГНАЛИ ТУК. Не се колебайте да ни изпращате и снимки и видеоматериали в рубриката ни "МОЯТА НОВИНА".