Четири от тях са за документи с невярно съдържание

Прокуратурата е образувала 8 досъдебни производства по време на провеждането на избори за президент и вицепрезидент и национален референдум, съобщиха от държавното обвинение.

Във Facebook страницата на Новините на NOVA следете развитието на изборния ден. Ще получавате ексклузивна информация за хода на вота. 

Против политическите права на гражданите са образувани четири досъдебни производства и четири са за документи с невярно съдържание.

Във връзка постъпили сигнали с твърдения за извършени престъпления против политическите права на граждани (чл. 167 – 169г НК), за цялата страна, са образувани 55 предварителни проверки, от които 34 са приключили с постановления за отказ да се образува досъдебно производство. По останалите 21 преписки предварителните проверки продължават, информират от прокуратурата. 

Данните са обработени към 11 часа на 06.11.2016 г.  

Ако станете свидетел на изборно нарушение, сигнализирайте ни! ЕКИПЪТ НА „РАЗСЛЕДВАНЕ“ ОЧАКВА ВАШИТЕ СИГНАЛИ ТУК. Не се колебайте да ни изпращате и снимки и видеоматериали в рубриката ни "МОЯТА НОВИНА".