"Разликата е малка и тя може да бъде преодоляна”, заяви той

„Не смятам, че съм министър в оставка на фона на резултатите. Нямаме окончателни резултати, за да коментираме дали правителството ще подава оставка”.

Това заяви в изборното студио на NOVA „Новият първи” финансовият министър Владислав Горанов. Той допълни, че няма единна позиция по този въпрос в ГЕРБ.

ЗАД КУЛИСИТЕ НА ИЗБОРНОТО СТУДИО С АНИ ЦОЛОВА И ВИКТОР НИКОЛАЕВ В СНИМКИ

„Няма смислени аргументи в момента да се избързва с подаването на оставка предвид резултатите, които се показват. Разликата е малка и тя може да бъде преодоляна”, на мнение е Горанов.

„Не бих препоръчал заради всички гласоподаватели в дясно да залагаме на карта стабилността на държавата и да отиваме в едно неясно бъдеще. Когато правителството не участва в едни избори, то не трябва да става заложник на тях”, каза още финансовият министър.

На въпрос кой от министрите в кабинета са били съгласни правителството да подаде оставка, Горанов заяви, че Томислав Дончев е на мнение, че трябва да се подаде оставка.

 „Аз обаче съм на мнение, че трябва да се направи анализ. Аз не съм убеден, че тези резултати, които в момента са за президент, са достатъчен аргументи ние да оставим зад гърба си всичката работа, която сме свършили през последните две години”, коментира Владислав Горанов.

Кого ще подкрепите на балотажа? Гласувайте в нашата анкета тук