Срещата е била „много продуктивна“, съобщи говорителката на новия президент на САЩ

Найджъл Фараж стана първият британски политик, който се срещна с Доналд Тръмп след избирането му за следващ президент на САЩ, пише БГНЕС.

По темата

Говорител на Партията за независимостта на Великобритания каза, че временният водач на партията се видял с Тръмп в „Тръмп тауър“ в Ню Йорк. По думите на говорителката на Тръмп Келиан Конуей срещата е била „много продуктивна“.

От „Даунинг стрийт“ 10 коментираха, че Фараж „няма роля“ във връзките на британското правителство с бъдещата американска администрация.

„Беше голяма чест да бъда заедно с Доналд Тръмп. Той беше спокоен и пълен с добри идеи. Убеден съм, че ще бъде добър президент. Неговата подкрепа за отношенията САЩ - Великобритания е много силна. Това е човекът, с когото ние можем да вършим работа“, каза след срещата си с Тръмп Фараж.

"Двамата изпитаха удоволствие от компанията си и имаха възможност да говорят за свобода и победа и какво означава всичко това за света", допълни говорителката на Тръмп Келиан Конуей.

В същото време източник от партията на независимостта в Англия заяви, че срещата е "направила премиера да изглежда много глупаво".

По-рано Фараж съобщи пред американски медии, че екипът на Тереза Мей е бил "доста груб" по отношение на Тръмп. "Тръмп е англофил, той разбира и признава това, което нашите две велики нации са направили заедно помежду си," каза той.

Британският премиер Тереза Мей планира да посети Тръмп през първите три месеца на идната година след встъпването му в длъжност.