Билетите за сблъсъка се предлагат в мрежата на www.eventim.bg

Вече е потвърдено – Кубрат Пулев ще има шанс да завоюва междуконтиненталната титла на Световната боксова асоциация (WBA) в тежка категория в двубоя с "Нигерийския кошмар" Самюел Питър на 3 декември в зала "Арена Армеец" в София.

Поясът ще даде допълнителна тежест на и без това титаничната битка между сегашния европейски шампион и бившия световен шампион на Световния боксов съвет (WBC).

"Това е мач, който заслужава титла и сме изключително щастливи да потвърдим, че поясът за интерконтиненталната титла на WBA ще бъде на линията, когато тези две звезди тежка категория излязат на ринга на 3 декември в София", каза промоутърът Кале Зауерланд.

"Поясът за интерконтиненталната титла на WBA е престижна титла, която ще увеличи шансовете на победителя да стане световен шампион. Кубрат вече е водещият претендент за титлата на Международната боксова федерация (IBF), но завоюването на този пояс ще подобри класирането му в WBA и ще го доближи още повече до още едно предизвикателство за световната титла".

Сред предишните носители на интерконтиненталната титла на WBA са бившите световни шампиони братята Кличко, Николай Валуев и Дейвид Хей.

Билетите за сблъсъка за интерконтиненталната титла на WBA между Кубрат Пулев и Самюел Питър се предлагат в мрежата на www.eventim.bg.