Това призна тя в интервю за „Стандарт”

Никол Станкулова става водеща на прогнозата по NOVA съвсем случайно, а в момента тя е важна част от живота ѝ - знае, че е полезна на много хора в различни ситуации. Чувства се като техен съветник. Помага им да планират и да взимат правилното решение. Не пресмята рисковете на професията. Та нима не е риск дори да пресечеш улицата пред вкъщи?

По темата

„Обожавам зимата в истинския й смисъл - бяла, с много, наистина много сняг. Всичко изглежда ново, чисто, а домовете стават по-уютни”. Това казва в интервю за „Стандарт” Никол Станкулова.

„При нашия климат всяка зима има по няколко доста студени дни. Просто ги приемаме като критични. В България идват много англичани, за да се насладят на автентичните сезони. Така че студената зима и топлото лято са преимущество, а не минус. Да ги отразяваме, разбира се, понякога става и доста емоционално. Но е част от работата ни. Понякога ни е студено, но не повече, отколкото на хората, които чакат автобуса на спирката или продават на пазара. Важното е да бъдем напълно искрени със зрителите”, добавя тя.

„Смисълът на живите ни връзки е да усетим времето и да го разкажем едно към едно. Миналата събота казах в ефир, че навън е кучешки студ, а в големия снеговалеж започнах със: "Снежно е, красиво е, няма вятър - изобщо не се усеща като много студено." Абсолютни стойности казваме от студиото. Хората обичат истината. Предпочитат я на близък до тях език - без излишни детайли, без неразбираеми термини. Споделят в сайта ни nova.bg десетки снимки на ден в рубриката „Моята новина”. Техниката и смартфоните ни дават шанс в днешно време всеки един от нас да е фотограф и да разкаже своята история”, признава още Никол.

Цялото интервю с нея четете в „Стандарт”.