За мен беше чест да играя такъв мач, каза първата ни ракета

"Не е лесно да загубиш подобен мач. Но съм щастлив за доста неща. Ще остана позитивно настроен, с висока вдигната глава”, заяви Григор Димитров на официалната пресконференция след загубата от Рафаел Надал на полуфиналите на „Аустрелиън Оупън”.

По темата

След епичен двубой, продължил близо 5 часа, първата ни ракета отстъпи с 3-6, 7-5, 6-7 (5), 7-6 (4), 4-6 пред испанеца и така пропусна възможността за първи път в своята кариера да играе финал в турнир от Големия Шлем.

„Със сигурност в момента Рафа заслужава всички похвали. Той е такъв боец, такъв състезател. Същевременно за мен беше чест да играя такъв мач срещу него. Показа ми също, че съм на правилния път”, сподели Григор.

„Опитвам се да взема всички позитиви от този месец в Австралия. Сигурен съм, че, поглеждайки назад към мача, ще видя неща, които е можело да направя по-добре. Но мога да кажа едно нещо със сигурност – дадох всичко от себе си на корта. Горд съм от това. Горд съм от отбора ми, горд съм от треньора ми, от всички, които се грижеха за мен през този месец. Беше много напрегнато. Сега можем да отдъхнем малко преди отново да се заловим за работа", добави той.

Относно предстоящия сблъсък между Роджър Федерер и Надал за титлата в неделя, Димитров заяви: „Виждали сме всякакви сценарии в миналото, когато двамата играят. Не ми е работа на мен да коментирам. Знам просто, че двама от най-великите тенисисти в историята ще се изправят в неделя един срещу друг. И ще е луд и велик мач”.