Двама нападатели са откраднали 300 хиляди лева

Пореден удар срещу инкасо автомобил. Въоръженото нападение е станало малко след 21:30 часа снощи на оживения столичен булевард „Цариградско шосе”. Крадците са успели да отмъкнат 300 000 лева.

Обирът на инкасо автомобила е станал близо до офис в търговски център на булеварда. Колата спира в локалното платно на булеварда, вместо да отиде пред мола, където трябва да спре. Единият охранител слиза и отива пеша до мола, за да събере оборотите от търговските обекти. В този момент двама въоръжени и маскирани нападат шофьора.

 

По темата

В петък в полунощ Столичната полиция е вдигната на крак, защото двама маскирани отвличат инкасо автомобил пред мола на бул. „Цариградско шосе”.

„Към момента отнетите пари са около 300000, като вътре в инкасовия автомобил са оставили 400 000. Общата сума е била около 700 000”, заяви Калин Ленков, зам.-началник на „"Криминална полиция”, СДВР.

Обирът е извършен много спокойно. Пострадали няма.

Има обаче пропуски в охраната. Инкасо колата спира в локалното на мола, единият служител слиза и отива да събере оборотите от няколко обекта. Двама маскирани ползват незатворената навреме врата на автомобила и проникват в него. Заплашват шофьора и го принуждават да тръгне в локалното и да завие в близка тъмна улица. Служителят е намерен от полицията по сигнал на колегата му, който го чака пред мола. Намират го вързан за волана с белезници

„При слизането на служителя, който инкасира парите, той задължително трябва да затвори вратата, която се затваря в рамките на 4 секунди”, обясни Калин Ленков.

И служителите ще бъдат разпитани на детектор на лъжата. Потърсихме за коментар фирмат- собственик на инкасо автомобила.

Офисът на охранителната фирма, собственост на обраното инкасо,се намира в „Бизнес парк София”, където ни отказаха достъп с камера. Затова се наложи да влезем с телефон, за да потърсим позицията на фирмата. 

„Това, което мога да кажа е, че официално в момента тече разследване, а официално изявление ще има в понеделник”, заявиха от фирмата. 

Това не е първият случай на обран автомобил на тази фирма. През юни 2012 година техният служител Георги Енев, станал известен като Жоро Инкасото, прати колегата си за банички и избяга с милион и половина лева. Две седмици по-късно се предаде сам, но не върна парите. В момента излежава присъда.

Пак през 2012 до ловешкото село Къкрина маскирани с автомати взеха два милиона лева отново от инкасо автомобил на фирмата.