Сърфът се оказва едно от любимите му хобита, което се наложи да позабрави заради Белия дом

Бившият американски президент Барак Обама се отдаде на екстремните водни спортове. Британският милиардер Ричард Брансън публикува снимки от гостуването на Обама на неговия остров в Карибско море. На сайта на притежаваната от Брансън Virgin Group бе публикувано и видео, на което се вижда как Обама се учи да кара кайтсърф.

Сърфът се оказва, че не е чужд за Барак Обама. Той е бил едно от любимите му хобита, но по време на президентския си мандат не е имал възможност да му се наслаждава.

Обама и съпругата му Мишел бяха забелязани миналата седмица в Британските Вирджински острови и много хора публикуваха снимки в социалните мрежи. Брансън притежава остров Москито, който е част от архипелага.

През 2012 г. бе решено кайтсърфът да замести през 2016-а уиндсърфинга на Олимпиадата в Рио де Жанейро. Решението бе критикувано и оттеглено, защото се смята, че този спорт е твърде опасен и понякога смъртоносен, припомня "Ройтерс".

Брансън разказва, че с Обама се състезавали кой първи ще се научи на друг вид сърфиране - т.нар. фойлбординг, което представлява модифицирана дъска с подводно крило, благодарение на което сърфът се носи над водата, без да се откъсва на повече от метър от нея.

Вижте във видеото кой е победителят!