Кой е провокирал конфликта?

Едно обръщение на ученик към учител на малко име провокира конфликта, който приключи с изключване на момчето от училище.

„Защото на моя учител по физическо възпитание съм казал Влади, а не г-н Стоянов, за което нещо аз се извиних”, разказа Георги Кайнакчиев, ученик от 11 Д клас.

За тази волност друг учител, също по физическо, прави забележка на Георги. И момчето реагира.

По темата

„В случая той каза как да разгреем без топка с абсолютно  троснат тон, който е подобаващ на улицата, може би или за неговите връстници или съученици. Не е редно един ученик да се обръща първо по малко име към своя учител, второ, с такъв заповеден тон и да му демонстрира превъзходство”, коментира преподавателят Антон Ишев.

„Той почва да ме дърпа за ръката. Това вече става пред целия ми клас, дърпа ме за ръката и започва за дадена част от тялото, обаче аз му отказвам да отида в дирекцията, защото аз не знам за какво става въпрос и моят учител по физическо възпитание не го е видял въобще, че иска да ме кара към дирекцията”, разказа единайсетокласникът Георги Кайнакчиев.

Спорът се мести в стаята за спортни уреди до салона и прераства в скандал. Ученикът твърди, че там бил шамаросан от учителя.

„С лявата ръка ме бутна в гърдите. Аз залитнах, не можах да падна и после веднага ми зададе въпрос "къде се намираш и на какъв се правиш" и ми удари шамар с лявата ръка по бузата”, добави Георги Кайнакчиев.

„Аз не съм го ударил, категорично. Той замахна и така с опит да ме удари. Предпазих се от своя страна, като отместих главата си вляво, обаче все пак ударът достигна до тази част, за което имам и констатирано медицинско”, казва още преподавателят Антон Ишев.

Единайсетокласникът Георги вече е изключен от училище заради този инцидент и многото натрупани неизвинени отсъствия. И той, и учителят по физическо ще търсят правата си в съда.

Днес съученици на Георги излязоха на протест в училищния двор заради спора учител-ученик, а мненията за случилото се вървяха в двата полюса. В същото време Георги е получил последно предупреждение за изключване от училище заради натрупани отсъствия от училище.

„Колегата е скромен учител, който си гледа задълженията”, коментира друг преподавател от училището.

Повече по темата гледайте във видеото. 

Репортер: Екатерина Николова