Съоръжението е потенциален убиец и всеки момент по него може да стане страховит инцидент

Десетки хора на протест срещу занемарен пътен участък. Жители на няколко врачански села се вдигнаха на бунт заради лошото състояние на мост на пътя между Монтана и Враца в района на село Краводер. Според тях съоръжението е потенциален убиец и очакват всеки момент по него да стане страховит инцидент като този в тунел „Ечемишка“.

СНИМКИ НА ПРОБЛЕМНИЯ МОСТ ВИЖТЕ ТУК

По темата

За броени часове буквално пред очите на хората в едно от платната на моста се отворила огромна дупка с размери над 1 квадратен метър, през която се вижда реката. Само по щастлива случайност в нея не попаднала колата на един от тях.

Целият мост вибрира при всяко преминаване на тир. Според протестиращите, вместо да се харчат пари за камери, е по-добре да се намерят такива за цялостен ремонт на моста, който поредно десетилетие само се кърпи. А ако исканията им не бъдат чути, хората са готови да излязат на протест и да спрат движението.

От Агенция "Пътна инфраструктура" съобщиха за NOVA, че утре ( 22 февруари), на съоръжението ще бъде извършено обследване и въз основа на него ще бъдат предприети мерки за овладяване на аварийната ситуация. "Съоръжението над река Ботуня е построено преди повече от 35 години - през 1981 г., и досега не е основно ремонтирано", признаха от Пътната агенция. 

"В момента участъкът е сигнализиран с пътни знаци и движението се извършва двупосочно в една лента.  Направен е кофраж и е възстановена арматурата, ще бъде излят бетон и след достигане на необходимата якост /до 20-25 дни/ ще бъде положена асфалтова настилка", съобщиха от АПИ. 

Репортер: Румяна Попова