Под ръководството на мениджъра тимът стана шампион на Англия за първи път в историята си

Английският шампион по футбол „Лестър” уволни мениджъра си Клаудио Раниери, съобщава gong.bg.

Само преди няколко месеца италианецът се превърна в най-голямата легенда в историята на тима, след като донесе първата шампионска титла в 133-годишната история на клуба.

Лошите резултати на тима в Премиършип през този сезон обаче заплашват елитния статут на "лисиците" през следващата кампания. Именно поради тази причина ръководството на „Лестър” е взело трудното решение да се раздели със специалиста.

Изненадващо обаче новината дойде след първия мач от осминафиналите в Шампионската лига - гостуване на „Севиля”, което завърши с благоприятния за англичаните резултат 1:2, запазващ шансовете им за реванша.

"Това беше най-трудното решение, което сме взимали  за почти седем години, в които "Кинг Пауър" пое собствеността на „Лестър". Задължени сме да поставим дългосрочните интереси на клуба над всички лични сантименталности, без значение колко силни са те. Винаги ще сме благодарни на Раниери за това, което ни помогна да постигнем”, заяви вицепрезидентът Аяват Сриваданапрабха.

Асистент-мениджърът Крейг Шекспир и треньорът на първия отбор Майк Стоуел ще ръководят тима до назначаването на нов треньор.

В същото време други членове на щаба като Паоло Бенети и Андреа Азалин също се разделиха с клуба.

Още новини от света на спорта четете на gong.bg.