Полицията беше отцепила района

Тревога в центъра на София! Евакуираха Централните хали в столицата след сигнал за обгазяване. 

СНИМКИ ОТ МЯСТОТО НА ИНЦИДЕНТА ВИЖТЕ ТУК

Малко преди обяд посетители на търговския център усетили остра и задушлива миризма и започнали да кашлят. 

Сградата на столичните Хали беше блокирана за няколко часа, а посетителите изведени, след като е усетена задушлива миризма. Евакуацията се е наложила, след като посетителите на сградата са започнали да кашлят, разказват очевидци.

„Пет минути след като дойдох на работното си място, започна да ме дере гърлото. Всички започнахме да кашляме, да пием айрани и минувачите, които идваха също кашляха. Взехме мокри кърпи, за да можем да дишаме. Дойде полиция, пожарна”, разказват свидетели.

„Първо започнаха да кашлят трима, после четирима и изведнъж стана лавинообразно, един след друг много хора кашляха. Дойдоха пет патрулки, пожарна, Гражданска защита. Никой не ни обясни какво се е случило”, разказва друга свидетелка.

Охраната веднага се е обадила в полицията. След пристигането на органите на реда, е установено,че тоалетните в халите са били напръскани с червен спрей.

На място веднага са пристигнали  и екипи на Гражданска защита. Взети са проби.

Хората разказват, че проблемът е дошъл от санитарните помещения на втория етаж.

Установено бе, че за почистването на санитарните помещения се използва повече хлор и амонячна течност от необходимото. От МВР увериха ,че няма опасност за гражданите.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.