Масово гостите пристигат тук с личните си автомобили

Над 450 000 българи на път за Великден. Каква част от тях избраха морето у нас и колко чужденци ще посрещнем по Черноморието. Имаше прогнози, според които тази година страната ни ще посрещне с 40% повече чужди туристи за Великден в сравнение с миналата 2016-та.

По цялото Северно Черноморие 90% от туристите за Великден са румънци. В „Албена” седем хотела приемат близо 3000 гости от северната ни съседка, целият Балчик е зает от румънци, както и Кранево. Във Варна пристигат около 20 хиляди румънски туристи, които ще бъдат настанени в 30 хотела.

В този хотелски комплекс базата е изцяло запълнена. Офертите са за тридневни и четиридневни пакети на цена от 220 до 300 евро. 

По темата

„Имаме ранни записвания с 10 процента намаление, които бяха стартирани ноември месец 2016 година и голяма част от румънските туристи се възползваха от тези оферти”, разказва Добринка Гешева, управител на хотел.

Северното Черноморие е предпочитана дестинация за румънците. Масово гостите пристигат тук с личните си автомобили.

А докато туристите се забавляват, за безопасността им ще се грижат и български и румънски полицаи. Засилено полицейско присъствие ще има по целия път на румънските гости - от границата до Южното Черноморие.

Според експертите, румънските гости са изключително важни за туристическия бизнес, защото заради тях сезонът започва по-рано.

Данните показват, че и при румънските туристи се отчита ръст спрямо миналата година на посещенията за Великден с около 10%.

Репортер: Нивелина Няголова

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.