Надявам се да съберем мнозинство и останалите колеги да не се противопоставят, заяви той

От ВОЛЯ подкрепяме и трите въпроса от референдума- това е волята на народа, надявам се да съберем мнозинство и останалите колеги да не се противопоставят. Това заяви на брифинг в НС лидерът на ПП ВОЛЯ Веселин Марешки. Гласувал съм лично против някои от тези точки, но това е идеята на референдумите – всеки да си каже мнението, продължи той. Но при ясно изразена воля- ще я подкрепим, добави той.

По темата

Марешки обясни, че на 5 май т.г. бил изпратил SMS на Слави Трифонов. Активно го търся, бях готов да изляза и на площада, но ние тук сме всеки ден и сме готови за среща с него, посочи той.

По повод законопроекта на омбудсмана и подкрепата от „БСП за България” против произвола на частните съдебни изпълнители, Марешки изрази позитивно отношение. В разговори по тази тема и с омбудсмана, ние си стиснахме ръцете, че трябва максимално широка подкрепа, призна той. Още в предизборната борба направихме много срещи с асоциации на пострадалите от ЧСИ, припомни Марешки.

За готвения пост на Мария Габриел за еврокомисар той заяви: надявам се, че този път кандидатурата ще бъде силна, добра и достатъчно добре приета в Европа.