Изказването му бе по повод инцидента с неговия автомобил

Председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов не се страхува за живота си. 
Съдията направи това изявление, след като стана ясно, че автомобилът на НСО, с който той се движи, се оказа без два болта на една от гумите. 

"Не се страхувам, но не мога да бъда безразсъден", заяви на влизане във ВСС шефът на ВКС Лозан Панов по повод инцидента с неговия автомобил.

Припомняме, че на 1 юни беше установено, че два от болтовете на задната лява гума липсват, а три са развити.

По темата


Панов разказа, че на път за Берковица чули с шофьора шум в задната част на автомобила, но едва на връщане към София, край село Бързия, установили, че два от болтовете ги няма, а други са разхлабени. 

Панов коментира и задочния спор в медиите, който двамата с главния прокурор Сотир Цацаров водят. Съдията призова отново да се мисли промяна в Конституцията за отделянето на прокуратурата от съдебната власт. Вчера главният прокурор Сотир Цацаров нарече тези искания политически.  

Припомняме, че шефът на ВКС Лозан Панов и главният прокурор Сотир Цацаров водят задочен спор през медиите трябва ли прокуратурата да излезе от съдебната власт. Панов призова след среща с президента Румен Радев това да се случи чрез промяна в Конституцията и свикване на Велико Народно събрание. Вчера отново след среща с президента, главният прокурор Сотир Цацаров нарече исканията на Панов политически и го посъветва да пита колегите си съдии дали са на неговото мнение за излизане на прокуратурата от съдебната система. Според обвинител номер едно съдиите били против.

"А той попита ли прокурорите дали да ходи на среща в ЦУМ", отговори му днес Панов.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.