Американският президент обяви, че иска да представи под клетва своята версия за случилото се

Американският президент Доналд Тръмп отхвърли твърденията на бившия директор на ФБР Джеймс Коми, че е упражнил върху него натиск да прекрати разследването около бившия съветник по национална сигурност Майкъл Флин.

По темата

Тръмп добави, че иска да представи под клетва своята версия за случилото се. „Не съм казвал подобно нещо, 100 процента съм готов да бъда изслушан под клетва“, заяви  президентът.

Според него не е имало „нито сблъсък на интереси, нито намеса“ по отношение на възможните връзки с Русия и текущото разследване на ФБР по въпроса.

По време на пресконференция в Белия дом, Тръмп нарече Коми  „човек, който източва информация“ заради това, че е предоставил на репортери съдържанието на записките, които е правил по време на срещите си с президента.

Междувременно специалният комитет на американския сенат по разузнаването поиска от Белия дом да предаде всичките налични записи на частните разговори между президента Доналд Тръмп и бившия директор на ФБР Джеймс Коми. Ръководителите на разследването - Майкъл Конуей и Адам Шиф очакват въпросните записи да им бъдат предоставени до 23 юни.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.