Методът беше демонстриран в интернет от двама влогъри

Най-бързият начин да охладим топла бира е да поставим бутилките в съд с лед и го поръсим със сол.

Методът беше демонстриран в интернет от двама влогъри - Анди и Маделин. Те изпробваха два начина. Първо обвиха бирения кен с мокра кухненска хартия, след което го поставиха във фризер. При другия опит те поставиха бирата в метална кофа, пълна до горе с лед и вода и след това я поръсиха с чаша сол, пише в. "Дейли мейл", цитиран от БТА.

Фризерът и мократа хартия не свършиха никаква работа, защото пивото беше с температура 22 градуса Целзий след 10 минути. Солта и кофата с лед обаче успяха да изстудят бирата до 1 градус Целзий за същото време.

Тайната на успешния метод е, че солта разтопява леда, но понижава и температурата на водата, тъй като температурата на замръзване на солената вода е по-ниска - около минус 2 градуса Целзий. Това означава, че водата може да стигне под 0 градуса преди да замръзне.

Затова често заледените участъци по пътя се поръсват със сол - тя разтопява леда и предотвратява замръзването му отново при 0 градуса Целзий.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.