Първата ни ракета се класира за четвъртфиналите на „Куинс Клъб”

Григор Димитров се класира за четвъртфиналите на тенис турнира на тревна настилка „Куинс Клъб” в Лондон. Шампионът от 2014 постигна трудна победа с 4-6, 6-3, 6-4 над 35-годишния французин Жулиен Бенето в мач продължил час и 56 минути, предаде БГНЕС. Така българинът, поставен под номер 6 в схемата, записа трети успех над този съперник от общо пет двубоя помежду им.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

По темата

Срещата започна по възможно най-лошия начин за първата ни ракета, който допусна пробив още в откриващия гейм. Въпреки опита на българина да направи бърз рибрейк, макар и трудно, Бенето успя да затвърди преднината си и да поведе с 2-0.

ГРИГОР ДИМИТРОВ СЕ КЛАСИРА ЗА ТРЕТИЯ КРЪГ НА "РОЛАН ГАРОС" - ГАЛЕРИЯ

Последваха няколко гейма, в които и двамата тенисисти печелеха категорично своите подавания. В шестия гейм Григор достигна до няколко възможности за пробив, но за съжаление не съумя да ги реализира и Бенето удържа преднината си за 4-2. До края на сета опитният французин не изпусна водачеството и спечели частта с 6-4.

Вторият сет отново не започна добре за Димитров, който трябваше да спасява две точки за пробив при 15:40. Този път обаче шампионът от 2014 показа характер и удържа подаването си. Постепенно поставеният под номер 6 в схемата българин овладя инициативата и логично в четвъртия гейм стигна и до първия си пробив в мача, повеждайки с 3-1. Благодарение на солидния си начален удар, до края на сета Григор нямаше проблеми да изравни резултата след 6-3.

В решителната трета част хасковлията показа шампионски дух и заслужено се поздрави с победата. Най-добрият ни тенисист реализира ключов пробив в петия гейм за 3-2, което му бе и напълно достатъчно, за да стигне до крайния успех, дошъл след 6-4 в негова полза.

В спор за място на полуфиналите той ще срещне победителя от двубоя между участващия с „уайлд кард” Танаси Кокинакис (Австралия) и руснака Даниил Медведев. Иначе по-рано днес надпреварата напусна поставеният под номер 5 Жо-Вилфред Цонга, който отстъпи изненадващо от Жил Мюлер с 4-6, 4-6.

ГРИГОР ДИМИТРОВ УЧИ НИКОЛ ШЕРЦИНГЕР ДА ИГРАЕ ТЕНИС(ГАЛЕРИЯ)

АЛИЗЕ ЛИМ - ТЯ ЛИ Е НОВОТО ГАДЖЕ НА ГРИШО? (ГАЛЕРИЯ)

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.