Пускат за движение четирилентовият път, по който минава трафикът

До дни се отпушва „тапата” към морето на юг от Бургас. Във вторник трябва да бъде пуснат за движение четирилентовият път на улица "Крайезерна", по който ще минава автомобилният трафик на юг от Бургас. Това ще се случи месец предсрочно и ще облекчи до голяма степен натоварването по кръстовищата в града. 

По темата

"Цялото това долно платно е върху тресавище. Действително е сложно инженерно съоръжение -мрежи, дренажи, отводнявания. Защото, знаете, първият проект беше да минем с мост директно до Меден рудник, но тогава спряхме заради еколозите. Казаха, че пеликаните ще бъдат смущавани", коментира министър-председателят Бойко Борисов, който пристигна в Бургас за откриването на обновения "Приморски парк". 

Държавата е готова до следващото лято да разшири и пътя Поморие-Слънчев бряг, по който от години се образуват километрични колони. Имало само едно условие - да няма обжалване от фирми, което би забавило проекта.

От Агенция "Пътна инфраструктура" обмислят и още едно облекчение за шофьорите по АМ "Тракия". То обаче ще е от полза през зимата.

"Да изградим растителна защита. Пуснал съм процедурата и в рамките на октомври месец ще изградим един участък от 400 метра", посочи директорът на АПИ Сотир Христов. 

Дърветата ще са кипариси, а ако има ефект, проектът ще бъде приложен по всички родни магистрали. 

Репортер: Цеца Алексова

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.