Нови съмнения за руска намеса в изборите в САЩ

Нови съмнения, че Русия е помогнала на Доналд Тръмп да стане президент на Съединените щати.

След като стана ясно, че най-големият син на милиардера се е срещал с руска адвокатка по време на кампанията, се появи още един интересен детайл. 

По темата

Преди срещата на Тръмп-младши бил пратен имейл, в който се разяснявало, че този разговор е част от опитите на Русия да помогне на баща му да спечели изборите.

Имейлът бил изпратен от бивш журналист, който запознал Тръмп-младши и адвокатката. Едни от най-големите вестници в Съединените щати пишат, че жената е свързана с Кремъл.

От Москва отричат и заявиха, че не я познават. Няколко институции в Съединените щати още проверяват дали Доналд Тръмп е опитал да спре разследването на евентуалната руска намеса в изборите.

„Това е първият случай, в който американският народ вижда ясно доказателство, че високопоставен член на екипа на Тръмп се е срещал с руснаци, за да се сдобие с информация, която да навреди на Хилари Клинтън. Освен това е продължение на тенденцията, която наблюдаваме, хората около Тръмп удобно да забравят, че са се срещали с руснаци и да признават, едва след като се появят доказателства”, заяви сенаторът на Вирджиния Марк Уорнър.   

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.