Сърбинът сам се отказа в мач срещу чеха Томаш Бердих

Новак Джокович се отказа от битката за място на полуфиналите на „Уимбълдън” заради сериозна контузия.

В четвъртфиналния си двубой сърбинът се изправи срещу Томаш Бердих, но травма в рамото го принуди да се откаже при резултат 6-7 (2), 0-2 в полза на чеха.

Така Бердих се класира за следващия етап на турнира в Лондон, където негов съперник ще бъде Роджър Федерер. На четвъртфиналите швейцарецът постигна категорична победа срещу Милош Раонич – миналогодишният финалист в надпреварата, с 6-4, 6-2, 7-6 (4) за близо 2 часа игра.

Маестрото отново не загуби нито сет и ще продължи похода си към осма титла от „Уимбълдън”.

СНИМКИ ОТ ДВАТА ЧЕТВЪРТФИНАЛА ВИЖТЕ ТУК

След сравнително равностойно начало, Федерер успя да пробие своя съперник в петия гейм за 3-2, преднина, която запази до края на сета, дошъл след 6-4 в полза на третия поставен.

Доминацията на Маестрото стана още по-отчетлива във втората част. Седемкратният шампион в турнира проби в откриващия гейм, а впоследствие затвърди аванса си за 2-0. Нов пробив при 4-1 за швейцареца на практика уби интригата в сета, който завърши при 6-2.

Въпреки негативния развой на срещата до този момент, в третия сет Раонич показа далеч по-добра игра, с която опита максимално да затрудни своя именит съперник. На няколко пъти шестият поставен в схемата канадец получи възможност да пробие, но Федерер демонстрира огромната си класа и удържа подаването си.

В крайна сметка сетът трябваше да бъде решен в тайбрек. Началото бе повече от добро за Раонич, който успя да поведе с 3-0, но след впечатляващ обрат швейцарецът стигна до победата след 7-4 в своя полза.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.