Задръстването е от българска страна

Безпрецедентно задръстване на граничните пунктове с Турция и Сърбия. Колоните камиони надминаха 5 километра. Чака се с часове.

На пункта "Капитан Андреево" опашката от чакащи е над 5 км от българска страна. Основната причина за задръстванията е интензивният трафик, но и спирането на турските системи оказва влияние.

Частична блокада на пункта "Капитан Андреево"

Според свидетели по-рано тази сутрин колоната от автомобили е била около 10 километра. Чакащите коли са предимно на гастарбайтери. В колоната обаче има и български автомобили, тръгнали на разходка или по работа в Турция. А за да стигнат до бариерата, някои от тях е трябвало да чакат до 10 часа.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

На последните километри от магистрала "Марица" до пункта няма нито бензиностанции, нито отбивки. Затова и хората в колоната се чувстват като заложници. 

Следобед колоната намаля до 2 километра, след като част от автомобилите бяха пренасочени към ГКПП "Лесово". 

Опашки има и на граничен пункт "Калотина". Около 3000 коли са се струпали в буферната зона между митниците на България и Сърбия. Чака се над 2 часа. 

По данни на Гранична полиция всекидневно през пункта минават между 3 и 4 хиляди автомобила. От българската част на границата работят 10-11 трасета. 

Още гледайте във видеото. 

Репортери: Николай Василковски, Димитър Иванов

Търсят контрабандни стоки на ГКПП "Капитан Андреево"

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.