Прокуратурата смята, че Ирена Узунова не е изпълнила служебните си задължения

Бивш областен управител на Хасково отива на съд заради наводнението в село Бисер през 2012 година. Районната прокуратура в Пловдив внесе в съда обвинителния акт спрямо Ирена Узунова.

Защо с. Бисер защити бивш областен управител, обвинен за потопа от 2012 г.?

Според държавното обвинение тя не е изпълнила онази част от служебните си задължения, свързана с планирането на защитата при бедствия и с това е "причинила наводнение по непредпазливост".

НАВОДНЕНИЕТО В БИСЕР: Обвиниха бивш областен управител за бедствието

На 6 февруари 2012 година се скъса язовирната стена на язовир “Иваново”, а водата заля село Бисер. Загинаха 8 души. От преливната вълна бяха повредени повечето от жилищните сгради в селото, а водата отнесе голяма част от покъщнината на хората и много животни.  

ПЕТ ГОДИНИ СЛЕД ТРАГЕДИЯТА В БИСЕР: Виновни няма, делото е прекратено

Делото съдържа над 6 000 листове или 30 тома, като в три от томовете е приложена комплексната оценъчна експертиза, по която вещите лица са изследвали, сравнявали и са се запознали с над 10 000 страници документи. Разпитани са над 600 свидетели, приложени са документи и заключенията на осем съдебно-медицински експертизи, съдебно-техническа експертиза, петорна комплексна експертиза, компютърно-техническа експертиза. По делото са призовани 73 свидетели.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.