Франция, Хърватска, Гърция са рай за нудистите

Нудистки рай или строги забрани за голите плажуващи? Как е уреден въпросът с почивката без бански в морските държави в Европа?

По темата

В съседна Гърция има 43 плажа, които официално са нудистки. Много от тях са на отдалечени, неудобни места или покрити с камъчета, а не с пясък. Няма и заведения, шезлонги и чадъри. Въпреки това хиляди туристи отиват в южната ни съседка, за да практикуват нудизъм. Причината е, че в страната има стотици малки и неописани в документите плажове. Има и популярни нудистки места като Червения плаж на остров Крит, където голотата е позволена навсякъде, освен в ресторанта. Иначе в Гърция нудизмът не е уреден със закон.

Във Франция нудистите са "натуристи". Има отделни места, където те могат да бъдат без дрехи. Властите контролират пълното разсъбличане и то не е позволено на повечето плажове.

Обособените места за нудисти са около 460 в цялата страна. Те не са само плажове. Има лагери и обозначени планински райони, хотели и басейни за нудисти.

Във Франция се намира и световната столица на нудизма - Кап д'Агд, недалеч от Монпелие. Мястото е популярно като „голия град” и там ходенето без дрехи не е просто разрешено, а почти задължително.

Извън Европа има много държави, в които нудизмът е строго забранена практика. Сред тях са Пакистан, Сирия, Йемен, Саудитска Арабия. На нарушителите се налагат глоби, физически наказания и дори затвор.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.