Работници и бизнес си разменят обвинения за мързел и агресия

"Обидно е да наричаш народа си "хрантутници" и "търтеи". Но да твърдиш, че синдикатите са вредни, вече е опасно. Това е нещо, което си е позволявал Хитлер". Това заяви за "Здравей, България" президентът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов. Изказването дойде на фона на задълбочаващия се конфликт между работодатели и синдикати.

Ще взимаме ли по-малка заплата, ако отпаднат парите за стаж?

По-рано синдикатите се оплакаха на европейски институции от "агресивното поведение" на работодателите, а бизнесът от своя страна поиска премахване на клас "Прослужено време" и намаляване на минималната работна заплата. 

А в сряда в студиото на "Здравей, България" председателят на Българската стопанска камара Божидар Данев отправи директни думи: „В последните 20 години България е извън Европа. България е единствената страна в Европа, където има доплащане на класове, без механизъм се определя минимална пенсия, както и има административно определен таван на пенсиите”.

"Нищо, казано от Божидар Данев, не е изцяло истина. Това са полуистини и са практика на манипулацията", контрира Манолов. 

СПЕШНО ПРИ ПРЕМИЕРА: Бизнесът иска отпадане на добавката за стаж

По повод решението на бизнеса да подаде жалба в Комисията за защита от дискриминация заради клас "Прослужено време", синдикалистът коментира: "С това те се простреляха ритуално в крака".  

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.