До дни ще бъде обявена поръчка за избор на изпълнител на ремонтните дейности

През месец септември започва ремонт на Зимния дворец на спорта в София. Срадата и залите не са обновявани от изграждането си през средата на 80-те години на миналия век, съобщиха от Министерството на младежта и спорта.

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ ЗИМНИЯ ДВОРЕЦ НА СПОРТА

Прогнозната стойност на ремонта е 4 млн. лв без ДДС. 

До дни ще бъде обявена поръчка за избор на изпълнител. 

Спрените обществени поръчки – за над 1,5 млрд. лева (ОБЗОР)

Климатичната и отоплителна инсталация в Зимния дворец функционира неефективно и с огромни загуби на енергия, признават от Спортното министерство. Покривната част не е топлоизолирана, има течове, разходите за нормално функциониране на спортния комплекс са огромни, допълват от ведомството. В ремонта се предвиждат топлоизолация и ремонт на покрива, подмяна на дограмата, топлоизолация на външните стени и подмяна на осветлението с енергоефективно. 

Очаква се спиране на обществената поръчка за ремонта на Зимния дворец

Системата за климатизация също ще бъде модернизирана, като се изгради нова с възможност за бързо и ефективно затопляне и охлаждане на залата. В рамките на ремонта ще бъдат обновени и съблекалните, фоайето и коридорите към основната и малката зала на Зимния дворец. 

Спортният министър уволни шефовете на "Академика 2011"

Припомняме, че през лятото на 2014 г. тогавашният спортен министър Евгения Раданова уволни шефовете на "Академика 2011". Именно под тяхна шапка е Зимният дворец. Ръководството на държавната фирма е одобрило поръчка за изпълнител на ремонта на Зимния дворец, на стойност 41 милиона лева. Това се е случило въпреки изричната заповед на Раданова да не се дава ход на процедурата по отваряне на офертите.  

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.