Той е бил осъден за убийството на жив човек

В неделя късно вечерта от Гърция се прибра Иво Богданов - мъжът, който прекара 7 години в гръцки затвор за убийство, което не е извършил. Братята Иво и Константин Богданови от Монтана лежаха невинни зад решетките за убийството на полски гражданин. Миналата година станало ясно, че полякът е умрял от естествена смърт.   

Това е една история за присъда без вина. Главният герой в нея не е виждал децата си седем години. Едното почти не го познава. Както не го познава и всеки друг на летището. Почти. Но историята на Иво може да бъде и една история за дългоочаквано завръщане. Началото й е 5 минути след 20 часа вечерта с полет от Атина.

„Сега съм най-щастлив, по-щастлив от мен няма, това е 100%”, казва Иво Богданов, минути след кацането си на българска земя.

Историята на Иво Богданов започва със заминаването му за гръцки остров. Работи като бояджия, за да помага на семейството си в България. Там се запознал с поляк, когото според властите Иво Богданов и брат му Константин са убили.

Двамата братя прекарали в затвора близо 7 години. Тялото на жертвата не е намерено. Години по-късно се оказва, че човекът починал от естествена смърт в болница. Трупът му е разпознат от близките. 

Засега гръцките власти отказват всякакъв коментар по случая с Иво Богданов. Предстои да разберем дали държавата ще плати обезщетение на българина, прекарал 7 години в затвор без доказана вина.

Повече гледайте във видеото

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.