Най-големият проблем ни е работната ръка, смята премиерът

"Безработица реално няма. Най-големият проблем ни е работната ръка. Безработица има за тези, които не искат да работят", заяви премиерът Бойко Борисов, цитиран от БГНЕС. 

Нинова: Борисов не може да приеме загубата на президентските избори

"Проблемът засега е много бързо – през техникумите, през дуалното образование – да обучаваме повече хора", заяви още Борисов. 

Борисов: Загубихме изборите за президент, защото не искахме да ги спечелим

По темата

Според него интересът към нашата страна не е интерес само на думи. "Той всеки ден се случва и ние трябва да отговори с квалифицирана работна ръка", допълни премиерът. "До преди няколко години говорихме за безработица, а сега не можем да намерим хора за работа", каза той.

Румен Радев набирал средства и след президентските избори

Лидерът на ГЕРБ отново се върна към темата с това кой и защо е спечелил президентските избори. „Корнелия Нинова не е спечелила президентски избори, защото те нямаха кандидат, а подкрепиха независим. Да не подскача толкова от Бузлуджа. Веднага след президентските избори бяха парламентарните, където бяхме аз и тя. Резултатът беше категоричен. Аз знам какво правя. Тя да се беше явила на президентските избори. Ръстът на икономиката е 3,9%, няма безработица, излишъкът е 2 млрд. лева. Те с какво могат да се похвалят? Че събориха КТБ? Стига с това двуличие”, каза Борисов.

Тази сутрин в студиото на "Здравей, България" председателят на БСП Корнелия Нинова също коментира президентския вот. Какво точно каза тя вижте ТУК. 

Тази сутрин Борисов присъства на откриването на завод за високотехнологични автомобилни компоненти.  По-късно днес премиерът и водената от него делегация ще бъде в Скопие, където ще бъде подписан Договорът за добросъседство и приятелство между Република България и Република Скопие.

"Отиваме с ясен мандат. В декларацията всичко е разписано. Инфраструктурата между двете държави е задължителна и днес ще подпишем меморандум. Важното е, че нещата се случват", каза още Борисов.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.