Какви температури ни очакват през почивните дни и новата работна седмица?

42 градуса на 4 август и десетки сигнали за припаднали хора в жегата. В един от най-топлите дни тази година най-горещата точка беше санданското село Поленица. Там термометрите отчетоха 42 градуса на слънце. Другата опасно гореща точка беше Русе, където бяха измерени 38 градуса.

Дори край Дунав не беше прохладно и там всички бягаха от горещините, които достигнаха 37 градуса. Според официалните данни най-горещо днес е било в Лом и Сандански - 40 градуса на сянка. 39 градуса е било във Видин, Монтана, Русе и Карнобат.

В събота ще е дори още по-горещо. Максималните температури ще бъдат между 36 и 41 градуса. В 17 области от страната е обявен вторият по степен на опасност оранжев код за много високи температури. В останалите 11 области кодът е жълт.

И в неделя и в началото на следващата седмица времето ще бъде слънчево и горещо. Максималните температури на места в низините ще достигат отново 39-41 градуса.

Във вторник и сряда в североизточните райони ще е с два-три градуса по-хладно, а температурите в Южна и Западна България ще останат без промяна. Ще бъде предимно слънчево.

В четвъртък след обяд над Западна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и привечер на места там ще превали и прегърми. 

Каква е прогнозата за вашия регион може да видите ТУК.

ВРЕМЕТО МОЖЕТЕ ДА СЛЕДИТЕ И ЧРЕЗ КАМЕРИТЕ НИ В ЦЯЛАТА СТРАНА ТУК

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.