Тя ще даде под съд компанията, направила карикатурата

Виктория Бекъм ще даде под съд компания в Англия. Причината - реклама, пусната наскоро. Върху миниван, на фона на който се е снимал мениджърът, е залепено карикатурно нарисувано изображение на слаба и непривлекателна девойка с надписи „Виктория Бекъм” и „икона на анорексията”. Всичко това до слогана ”Нашата пица е по-тънка от Виктория Бекъм”, пише БГНЕС.

Дейвид и Виктория Бекъм празнуват годишнина от сватбата си (СНИМКИ)

Представители на Виктория изразиха възмущение, че заведението си е позволило тази реклама. Според тях това е пряка обида както на самата нея, така и на други слаби жени. Бекъм има намерение да защити честта си по съдебен път, за да не позволява недвусмислени шеги по свой адрес и по адрес на външността си.

Виктория Бекъм ще пише ръководство за стил (ГАЛЕРИЯ)

Мениджърът на заведението отговори, че компанията не е искала да обиди никого.

„Ние искахме да се разбере, че проблемите с хранителните нарушения са много сериозно нещо, но не искаме да привличаме силно вниманието върху хората, страдащи от този проблем. Бихме искали нашите посетители да възприемат тази реклама в контекста анорексията и всичко свързано с нея е сериозно нещо”, заявява мениджърът на Fish and Chips.

Кралски рожден ден за дъщерята на Дейвид и Виктория Бекъм (ВИДЕО+СНИМКИ)

Рекламата не се хареса не само на Виктория, но и на обществена организация, която е убедена, че такова пренебрежително отношение е недопустимо от страна на компанията. Как ще завърши тази история засега не е известно. 

Виктория Бекъм е обвинявана неведнъж, че е твърде слаба и с примера си пропагандира анорексията. Дори на едно от дефилетата с нейна колекция Бекъм избра за манекенки много слаби момичета, което предизвика гнева на почитателите ѝ. Но Виктория не обърна внимание на това.

"Хората са често жестоки в социалните мрежи. Жалко е, че се държат така", заявява тя в едно от своите интервюта.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.