Съдебните заседатели взеха решение за 4 часа

Певицата Тейлър Суифт спечели делото за сексуално посегателство срещу бивш радио диджей, предаде БТА. 

След продължило близо 4 часа разискване съдебните заседатели се произнесоха в полза на 27-годишната Суифт. Съдът в Денвър постанови, че бившият диджей Дейвид Мюлер наистина е опипал изпълнителката, след като е бръкнал под полата й по време на фотосесия с фенове преди неин концерт в през 2013 г. 

Тейлър Суифт влиза в съда (ВИДЕО+СНИМКИ)

По темата

По-рано съдът отхвърли като неоснователно твърдението на 55-годишния Мюлер, че изфабрикуваната от Тейлър Суифт история за сексуално посегателство е довела до уволнението му от радио в Денвър. Бившият диджей заведе дело през 2015 г., обвинявайки певицата, че заради лъжливите ѝ твърдения, подкрепени от тези на майка ѝ и мениджмънта ѝ, е останал без работа. Мюлер искаше обезщетение от 3 милиона долара.

В отговор на неговия иск Тейлър Суифт заведе ответно дело за сексуално посегателство. Певицата получи и символичното обезщетение от 1 долар, което поиска. 

Тейлър Суифт - най-скъпоплатеният музикант сред жените

По време на заключителните пледоарии и след произнасянето на присъдата Тейлър Суифт не криеше емоциите си и се разплака.

В направеното от певицата изявление се посочва: "Искам да благодаря на съда, както и на правния ми екип за това, че се бореше за мен и за всички жертви, изпаднали в положението да премълчат сексуален тормоз". 

Певицата допълва, че осъзнава привилегията, която статутът ѝ на публична личност ѝ дава, за да поведе подобна битка и да понесе огромния товар да защити името си. Суифт отбеляза също, че се надява постигната от нея победа да вдъхнови други жени да се борят. Изпълнителката обеща и своята подкрепа под формата на бъдещи дарения за организации, които подпомагат жертви на сексуален тормоз.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.