В него се включи и испанският крал Фелипе Шести

500 хиляди души се включиха в шествие за отхвърляне на тероризма в събота вечер в Барселона. В него се включи и испанският крал Фелипе VI. Масовата демонстрация беше организирана като реакция на атентатите в Каталуния, при които загинаха 15 души, а над 120 бяха ранени. 

СНИМКИ ОТ ШЕСТВИЕТО ВИЖТЕ В ГАЛЕРИЯТА

Зад огромния бандерол с надпис "No tinc por" ("Не ме е страх") в първите редици бяха представители на различните служби, общности и организации, които още от първата минута се погрижиха за жертвите на атентатите от 17 август - полицаи и пожарникари в униформи, лекари в бели престилки, таксиметрови шофьори, обикновени жители на квартала около "Рамблас", продавачи и собственици на магазини и заведения в района.

Присъствието на Фелипе Шести сред участниците в шествието е нещо изключително. Това е първото участие на испански монарх в демонстрация от възстановяването на монархията през 1975 година, отбелязват световните агенции, цитирани от БТА.

Кралят беше няколко редици след челния бандерол, наред с премиера консерватор Мариано Рахой и много политически личности.

На някои от лозунгите над главите на хората пишеше "Най-добрият отговор е мирът" и "Не на ислямофобията". Много от демонстрантите носеха и сепаратистки каталунски знамена. Други подобни демонстрации са организирани в други градове в страната - в Мадрид, Валенсия и Виго.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.