Укриван е оборот и не са издавани касови бележки на посетителите

Запечатаха дискотека в Бургас за данъчни нарушения. В едно от четирите заведения, проверени от служители на НАП тази нощ, е укриван оборот, не са издавани касови бележки и е установена разлика в касовата наличност с отчетеното на фискалните устройства.

ОЩЕ ПРОВЕРКИ: Нощен клуб посрещна Симеонов с "Оставка" (ВИДЕО)

Проверени са и 11 търговски обекта, намиращи се на Летище Сарафово. Данъчно нарушение е открито в един от тях, сочи статистиката на данъчните. Той също ще бъде запечатан. Всички останали 10 кафенета, заведения за хранене и сувенири са спазвали изискванията на закона.

Симеонов: Контролът върху заведенията ще стане еженощен

От началото на лятото инспектори на НАП са извършили близо 25 000 проверки по Черноморието, като 120 обекта бяха запечатани, а на стотици други са издадени актове за данъчни нарушения. От началото на годината в цялата страна са запечатани близо 2000 обекта заради неиздаване на касова бележка, припомнят от Агенцията.

АКЦИЯ ПО МОРЕТО: Арестуваха DJ Станчо в "Слънчев бряг"

От приходното ведомство предупреждават, че независимо от стойността на продажбата, срещу всеки търговец, който не е издал касова бележка, може да започне процедура по запечатване, като средният срок, за който се налага мярката, е между 2 и 4 седмици.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.