Това решение обаче е в разрез с Дъблинския регламент

В разрез с Дъблинския регламент, федералното правителство в Берлин преустановява връщането на търсещи убежище в Унгария поради лошите условия за тях в страната, съобщава изданието "Der Spiegel", цитирано от Агенция "Фокус".

Кандидат-мигрантите ще искат закрила още докато са в Африка

Виктор Орбан провежда строг курс в областта на убежището, основан на убеждението му, че миграцията е „троянски кон на тероризма". Условията, при които живеят бежанците в Унгария, се считат за несигурни от страна на германското правителство. По тази причина Берлин вече няма да изпраща обратно в Унгария лица, кандидатстващи за политически статут на закрила. 

Хиляди протестираха в подкрепа на бежанците в Рим (ВИДЕО+СНИМКИ)

Търсещите убежище биват депортирани в държавите от Югоизточна Европа от началото на април, след като властите в страните от региона успяха да гарантират стандартите на Европейския съюз за настаняване при всеки един отделен случай. 

Страните от ЕС започват да връщат бежанци в Гърция

Унгария издигна ограда по границите си, за да спре мигрантите. Освен това, всички бежанци са затворени в обособени контейнерни селища в близост до границата със Сърбия, където остават до приключване на процедурата по предоставяне на убежище. По този начин мигрантите губят всякаква свобода на движение.

Румъния ще приеме 1942 бежанци от Близкия изток

Решението на Берлин за спиране на връщането на мигранти в Унгария противоречи на Дъблинския регламент. Той предвижда търсещите убежище да кандидатстват за закрила в първата страна от ЕС, която достигнат. Също така документът гарантира, че искането за убежище ще бъде разгледано само веднъж в рамките на страните от Общността. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.