Елена Чопакова се среща с него в дома на семейството в легендарното имение "Маноар дьо Бан"

Най-голямата холивудска звезда на всички времена и емблема на цяла епоха, безспорен талант и спорен във възгледите си, Чаплин няма аналог в историята досега – никоя от познатите ни знаменитости не може да бъде приравнена по слава или богатство с него за времето, в което е творил и живял. Социалистическа България боготвори комика заради разрива в отношенията му с упадъчния Запад и комунистическите му възгледи. Филмите му са неотменна част от програмата на националната ни телевизия години наред.

Ексклузивно интервю на сина на Чарли Чаплин в “Ничия земя”

Чаплин умира веднъж - през 1977 година, но е погребан цели три пъти. Малко се знае обаче за зловещата българска връзка в смъртта на комика. В един студен мартенски ден на 1978 година невероятна новина разтърсва Европа и света - неизвестни вандали са изровили трупа на Чарли Чаплин три месеца след смъртта му от гроба му в селцето Корсие сюр Веве. Похитителите искат откуп, за да върнат ковчега и мъртвеца на семейството му. В Швейцария това е наречено “престъплението на века”, а в България е малка колонка в страницата, отредена на международните новини. Един от похитителите се оказва българинът Ганчо Ганев, който и до днес живее съвсем близо до дома на семейство Чаплин.

Кражбата на трупа на комика ли е единственото нещо, с което семейство Чаплин свързва България, обидени ли са на българите за похищението, защо Майкъл Джексън един ден се появява на вратата на семейната къща, лесно ли се работи с Мик Джагър, както и какъв шеф е Фреди Меркюри.

Синът на най-великия комик в историята - Чарли Чаплин – Юджийн застава пред камерата ексклузивно интервю за предаването “Ничия земя”. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.