Повече от 180 хиляди души все още остават в убежищата във Флорида

Осем милиона души остават без ток заради урагана "Ирма". До момента жертвите на стихията са 48.

Щетите от него, както и от урагана "Харви", със сигурност ще надхвърлят 200 милиарда долара. Това изчисляват икономистите. Някои от тях говорят дори за 270 милиарда.

Това е много повече от щетите от "Катрина", която до момента се считаше за най-скъпото природно бедствие отвъд океана.

По пътя си от Антигуа и Барбуда до Флорида "Ирма" успя да постави няколко тъжни рекорда. Това е най-силният ураган, регистриран някога в този басейн. Никой друг, освен него, не е успявал да поддържа най-високата, пета степен толкова дълго. И никоя друга стихия не е предизвиквала толкова мащабна евакуация в историята на Съединените щати.

Повече от 180 хиляди души все още остават в убежищата във Флорида. В операцията по помагането на хората ЕС включи армията с два кораба и един самолетоносач. Най-тежко пострадала е Флорида Кийс, като улиците са покрити с отломки от къщи и покриви. Въпреки това много хора се опитаха да се приберат по домовете си, въпреки непроходимите все още пътища.

"Ирма" удари Флорида по-малко от три седмици, след като "Харви" помете Тексас. А метеоролозите съобщиха, че  поредната стихия - "Хосе", която се зароди над океана, вероятно ще намали силата си до тропическа буря.

ОПУСТОШЕНИЕТО "ИРМА": Милиони без ток, Маями под вода (ВИДЕО+СНИМКИ)

Влюбени се ожениха в разгара на урагана "Ирма" (СНИМКИ)

ЗАРАДИ „ИРМА”: Репортери се заселиха в редакцията на вестник

Българи в окото на урагана "Ирма"

Ураганът „Ирма" в Куба (ГАЛЕРИЯ)

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.