Няма информация за щети

Земетресение уплаши хората в района на Перник. Трусът е със сравнително слаб магнитуд - от 3,5 по Рихтер, но извади на светло страховете, след голямото земетресение от 2012 г.

Перник – почти 5 години след земетресенията

В Перник най-много хора са доловили труса в кв. "Рудничар". В столицата той е най-силно усетен в южните и югозападните квартали.

"Хора по високите етажи са го усетили. Някои са се събудили", заяви дежурният сеизмолог на БАН Благовеста Бабачкова.

ГОДИНИ СЛЕД ТРУСА В ПЕРНИК: Все още има къщи, нуждаещи се от ремонт

Земетресението тази сутрин е било слабо, но хората са се уплашили. И това е нормално, тъй като са преживели големия трус през 2012 година. Намираме се в село Мещица, в една от най-пострадалите къщи тогава.Погледнете пукнатините, които земетресението преди години е оставило. Именно хората, които живеят в подобни опасни постройки, са се уплашили най-много.

В село Мещица повечето къщи, пострадали през 2012 г., са възстановени. В дома на баба Троянка обаче все още зеят дупки. Тя е получила помощ от 7 000 лева за ремонт, но те не стигат. Така години наред, заедно със сина си, живеят във фургон.

За сеизмолозите поредното раздвижване на земните маси не е притеснително. Епицентърът тази сутрин беше близо до град Батановци. Хората там твърдят, че са чули тътен.

Резултатът от земетресението тази сутрин е страх. Щети по сградите няма.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.