Очаква се сняг да падне и на други места в страната

Първият сняг падна в Трън. На прохода "Петрохан" също се е образувала снежна покривка от около 2 см, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура".

Сняг падна и по високите места на Витоша.

СНИМКИ ОТ МЕСТАТА СЪС СНЕЖНА ПОКРИВКА ВИЖТЕ ТУК

Десетки шофьори бяха блокирани на прохода „Петрохан” след падането на първия сняг за сезона. Въпреки предупрежденията на синоптиците, повечето от тях са били с летни гуми. 

Освен заради снега, движението бе затруднено и заради паднали клони и дървета на пътя.

В ранния следобед „Петрохан” беше изцяло затворен за автомобили. 

От АПИ призоваха при натрупване на снежна покривка шофьорите да бъдат с подготвени автомобили и да не предприемат изпреварване на почистващите машини.

В събота в 18 области от страната бе обявен вторият по степен на опасност оранжев код за обилни дъждове. На тези места се очакваха валежи до 60 л/кв.м. В останалите части на България кодът беше жълт и очакваните количества са до 35 л/кв.м.

Кога ще се завърне топлата есен?

Температурите се понижиха значително - с около 15 градуса в сравнение с петъчните.

Със застудяването, привечер и през нощта срещу неделя, в районите с надморска височина 600-700 метра, дъждът ще преминава в сняг.

В неделя, от запад, валежите ще спират, най-късно - в североизточните райони. Ще остане предимно облачно и ветровито. Максималните температури ще са едва между 10 и 15 градуса, в североизточните райони - и по-ниски.

През първата половина от следващата седмица ще има шанс за повече слънце. Вятърът постепенно ще отслабне, но сутрин ще е студено. На отделни места в низините ще се образува мъгла. Дневните температури ще се повишават бавно и в сряда и четвъртък пак ще достигат около 20 градуса. 

Каква е прогнозата за вашия регион може да видите ТУК

ВРЕМЕТО МОЖЕТЕ ДА СЛЕДИТЕ И ЧРЕЗ КАМЕРИТЕ НИ В ЦЯЛАТА СТРАНА ТУК

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.