Отменен е целият планов прием

Няколко болници са застрашени от фалит. Това съобщи здравният министър Николай Петров пред NOVA. Според него основната причина е лош мениджмънт.

Здравният министър: За да бъдеш ефективен, трябва да спазваш протокола

Кои са застрашените лечебни заведения министърът не уточни, но от днес болницата в Поморие затвори врати. Отменен е целият планов прием. Причината - напускането на целия медицински екип на Клиничната лаборатория. В петък те са подали молби за напускане заради неизплатени заплати от март.

Здравният министър: Има болници, застрашени от фалит

Лечебното заведение дължи близо 400 хиляди лева на доставчици, а неразплатените заплати са за 280 хиляди лева. Това е причината и за масово напускане на персонал. От петък не приемат и родилки. Най-близките болници за жителите на Поморие остават тези в Бургас.

Създават фонд, който ще спасява болниците пред фалит

От Община Поморие искат преизчисляване на лимитите от Здравната каса и равнопоставеност между общински и частни болници.

Според здравния министър основна причина за финансовия колапс на лечебните заведения е лош мениджмънт. Дали болницата ще затвори окончателно врати зависи от това дали и кога ще бъдат намерени средства.

Репортер: Цеца Алексова

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.